Nieuwsagentschap

Baarden zijn verdacht geworden in Kameroen

KAMEROEN
Alle nieuws

Meer nieuws

MALARIA

Afrikaanse ministers van Volksgezondheid hebben een gezamenlijke verklaring ondertekend waarin ze beloven om actie te ondernemen zodat malaria niet langer dodelijke slachtoffers maakt. Vandaag valt 95 procent van de malariadoden nog steeds op het Afrikaanse continent.

MEDIA

De oorlog in Oekraïne, Gaza en de aardbevingen in Turkije en Syrië domineerden een tijdlang het nieuws in 2023, maar konden het niet halen van de nieuwe Barbie-film of berichten over de nieuwste iPhone. Care International maakt daarom elk jaar een top tien van de meest vergeten crises in de wereld. Angola 'wint' de eerste plaats.

CHOLERA

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is er wereldwijd een toename van het aantal gevallen van cholera. Vorig jaar waren er meer dan dubbel zoveel patiënten als in 2021, aldus het VN-agentschap.

PALMOLIE

Na verschillende terreinbezoeken aan plantages in Liberia en Kameroen, hebben onderzoekers aantijgingen bevestigd van seksuele intimidatie, oneigenlijk grondgebruik en oneerlijke wervingspraktijken aan het adres van het Belgisch-Luxemburgs palmoliebedrijf Socfin.

SCHULDENCRISIS

De Verenigde Naties roepen op tot dringende hervorming van het wereldwijde financiële systeem. Vooral een schuldverlichting voor de armste landen dringt zich op om een catastrofe te vermijden.

MIDDEN-OOSTEN

De decennialange schaduwoorlog tussen Iran en Israël escaleert, met het Israëlische bombardement van de Iraanse ambassade in Syrië en een directe aanval op Israëlisch grondgebied als Iraanse reactie. Veiligheidsexpert Javed Ali van de Universiteit van Michigan, schat het risico op een open oorlog tussen beide landen in.

EU

Milieuorganisaties vrezen dat de aandacht voor de klimaatcrisis in Europa helemaal is weggeëbd. Een gelekte nota van de Europese Raad toont vooral de militaire ambities aan. “Maar je kunt een bosbrand of overstroming niet neerschieten en bombarderen.”

WAR ON DRUGS

Sebastian Duterte, de burgemeester van de Filipijnse stad Davao, heeft een nieuwe war on drugs uitgeroepen. Human Rights Watch meldt dat in de dagen na die aankondiging minstens twaalf mensen werden gedood door de lokale autoriteiten. 

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo