Nieuwsagentschap

40 procent van voorverpakte sla gooien we weg

VOEDSELVERSPILLING
Alle nieuws

Meer nieuws

INVASIEVE SOORTEN

Britse onderzoekers hebben een systeem ontwikkeld dat Aziatische hoornaars lokt en identificeert dankzij artificiële intelligentie.  kan het alarm slaan als het exemplaren herkent.

GELUK

Stel de vraag waar mensen zichzelf zien staan op de 'geluksladder’ en je krijgt als resultaat een overzicht van landen waar mensen zich het meest gelukkig voelen. Nieuw onderzoek aan de universiteit van Lund in Zweden suggereert echter dat de meting die aan de basis ligt van het fameuze World Happiness Report misschien niet de hele waarheid over geluk vertelt.

VERKEER

In 2022 zijn in de EU 10.000 mensen overleden op plattelandswegen - en dus niet op autosnelwegen. Ze maken hiermee ongeveer de helft uit van alle verkeersdoden. Dat blijkt uit een rapport van de European Transport Safety Council (ETSC).

DIERENWELZIJN

Bijna 6 op de 10 baasjes van huisdieren willen voor hun dier dezelfde medische zorgmogelijkheden als voor mensen. Dat zegt onderzoek van de universiteit van Glasgow bij diereneigenaren in het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Oostenrijk.

BANKEN

Belfius is de enige bank die erop is achteruitgegaan wat ethisch investeren betreft. Alle andere banken gaan er licht op vooruit in de nieuwe "Bankwijzer", maar kleine spelers doen het beduidend beter dan grootbanken. 

ONTWIKKELING

De helft van de 75 meest kwetsbare landen ter wereld ziet de kloof met rijke landen opnieuw groeien, blijkt uit een nieuw rapport van de Wereldbank. Nochtans beschikken de landen vaak over een jonge bevolking, grote natuurlijke rijkdommen en een groot potentieel aan energie.

RIVIEREN

Vorig jaar verwijderden Europese landen bijna vijfhonderd barrières uit rivieren. “Een record”, stelt het vandaag verschenen rapport van Dam Removal Europe.

MODE

Katoenen kleding van Zara en H&M blijkt gelinkt aan illegale houtkap in Brazilië. De Britse milieuorganisatie Earth Sight kon bijna een miljoen ton grondstoffen volgen van de Braziliaanse Cerrado tot de Aziatische kledingfabrieken waar katoenen T-shirts voor beide merken in elkaar worden gestikt.

Selecteer een continent
voor meer nieuws

IPS News logo