Terug naar de website
Bron-URL: http://www.ipsnews.be/?id=35&no_cache=0&tx_uwnews_pi4%255Bart_id%255D=28254
 • VERGRIJZING:
  BRUSSEL,
  23 juni 2017

  Wetenschappers van de Stony Brookuniversiteit in New York gebruiken nieuwe meettechnieken om naar leeftijd te kijken en wetenschappelijk te illustreren dat je effectieve leeftijd niet de beste manier is om naar menselijke veroudering te kijken. “Ja, 70 is het nieuwe 60”, zeggen ze.

 • KLIMAAT:
  BRUSSEL,
  23 juni 2017

  De Amerikaanse minister van Energie Rick Perry mist een "fundamenteel begrip van de wetenschap", schrijft de American Meteorological Society in een brief. De meteorologen fluiten de minister terug nadat die de rol van CO2 in de klimaatverandering openlijk heeft betwijfeld.

 • GEZONDHEID:
  BRUSSEL,
  23 juni 2017

  Stress op het werk breng je mee naar huis, ook naar de tafel thuis. Door de stress ga je ’s avonds minder gezond eten. Maar een goede nachtrust biedt soelaas.

 • RAMPEN:
  BRUSSEL,
  23 juni 2017

  De held uithangen maakt niet altijd een held van je. Bij een ramp denk je beter eerst aan jezelf. Dan kun je meer mensenlevens redden.

 • WAPENBEZIT:
  BRUSSEL,
  23 juni 2017

  Bij vier op de tien Amerikanen is er een vuurwapen aanwezig in huis. De helft van de Amerikanen is opgegroeid met een wapen in huis.

 • ARMOEDE:
  PARIJS,
  23 juni 2017

  Volgens Unesco kan het wereldwijde armoedecijfer meer dan gehalveerd worden als alle volwassenen de middelbare school afronden. Tegelijk waarschuwt de organisatie voor een aanhoudend hoog cijfer voor schooluitval in veel landen.

 • VLUCHTELINGEN:
  NEW YORK,
  22 juni 2017

  Nooit eerder was de vluchtelingenstroom groter dan vandaag. “Die mensen beschermen is geen kwestie van solidariteit of vrijgevigheid. Het is een verplichting krachtens het internationale recht”, schrijft VN-secretaris-generaal António Guterres.

 • GEZONDHEID:
  BRUSSEL,
  22 juni 2017

  De jongste kinderen in een klas kunnen zich mentaal minder goed voelen dan hun oudere klasgenoten. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Exeter.

 • BANKEN:
  BRUSSEL,
  22 juni 2017

  De grootste banken ter wereld blijven miljarden dollars pompen in projecten met de meest vervuilende fossiele brandstoffen, waaronder steenkool, olieboringen op de Noordpool en de Canadese teerzanden. Dat blijkt uit een rapport van verschillende grote ngo's.

 • MENSENRECHTEN:
  ADINBRIED,
  22 juni 2017

  Ethiopië vangt momenteel zo’n 165.000 Eritrese vluchtelingen en asielzoekers op. Het opendeurbeleid staat in schril contrast met de strategieën van westerse landen om de instroom van vluchtelingen te beperken.