Terug naar de website
Bron-URL: http://www.ipsnews.be/index.php?id=192&no_cache=1&type=334
 • CANADA:
  BRUSSEL,
  21 november 2014

  Het dalende kalkniveau in sommige Canadese meren doet een klein, geleiachtig organisme floreren. Daardoor lijkt het water steeds meer op blubber. Die vormt volgens wetenschappers een gevaar voor het ecologisch evenwicht en de drinkwatervoorziening.

 • GEZONDHEID:
  BRUSSEL,
  21 november 2014

  Kleuters van wie de moeder buitenhuis werkt, krijgen vaak te weinig slaap, stelt een Amerikaanse studie vast. Daardoor lopen ze een hoger risico op overgewicht.

 • POLITIEK:
  WASHINGTON,
  21 november 2014

  Het voorstel voor een Internationaal Anticorruptiehof krijgt steeds meer mensen achter zich, ook uit regeringen en grote bedrijven. Dat zegt de pleitbezorger ervan, de Amerikaanse federale rechter Mark L. Wolf.

 • ITALIË:
  BRUSSEL,
  21 november 2014

  Het stadsbestuur van Venetië dreigt met boetes tot 500 euro voor toeristen met een trolley. Die veroorzaken vooral in grote groepen een voortdurende geluidsvervuiling en beschadigen de eeuwenoude straten en trappen.

 • klIMAATVERANDERING:
  BRUSSEL,
  21 november 2014

  Een dikke ijslaag had twee jaar geleden desastreuze gevolgen voor Spitsbergen, de Noorse eilandengroep in de Noordelijke IJszee. Wetenschappers onderzochten het en vrezen nu dat zo'n ijslaag vaker zal voorkomen.

 • ARGENTINIË:
  BUENOS AIRES,
  21 november 2014

  Rond de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires lopen nieuwe luxewijken meteen onder water. De ongeremde bouwwoede eist zijn tol, zeggen experts.

 • PAKISTAN:
  PESHAWAR,
  21 november 2014

  De kleine sikh-minderheid in noord-Pakistan heeft zwaar te lijden onder de fundamentalisme islam. Ze vluchten naar steden als Peshawar, maar de regering staat niet te springen om ze te helpen.

 • MILIEU:
  BRUSSEL,
  21 november 2014

  Studenten van de University of Wisconsin-Madison hebben een methode ontwikkeld op basis van sociale media om de luchtvervuiling in China verbazend accuraat in kaart te brengen.

 • SYRIË:
  BRUSSEL,
  20 november 2014

  De onwil van de internationale gemeenschap om de Syrische vluchtelingenstroom richting de Turkse grens te helpen leidt tot een ongeziene humanitaire crisis waarbij vluchtelingen worden teruggejaagd of beschoten. Dat maakt Amnesty International vandaag bekend in een uitgebreid rapport.

 • MENSENRECHTEN:
  BRUSSEL,
  20 november 2014

  Verschillende mensenrechtenorganisaties, waaronder Amnesty International, lanceren vandaag een gratis computerprogramma waarmee burgers hun computer kunnen scannen op spionagesoftware van inlichtingendiensten.