Terug naar de website
Bron-URL: http://www.ipsnews.be/index.php?id=192&no_cache=1&type=334
 • LIBIË:
  BRUSSEL,
  30 oktober 2014

  Verschillende milities in het westen van Libië plegen straffeloos mensenrechtenschendingen waaronder oorlogsmisdaden, zegt Amnesty International op basis van onder meer satellietbeelden.

 • MILIEU:
  BRUSSEL,
  29 oktober 2014

  De uitstoot van zwaveldioxide (SO2) uit het IJslandse lavaveld Holuhraun leidt tot onrust bij toeristen, melden IJslandse media. In de afgelopen dagen bereikte de concentratie 3.000 microgram per kubieke meter bij de lagune Jökulsárlón, een populaire toeristenbestemming.

 • LANDBOUW:
  BRUSSEL,
  29 oktober 2014

  De voorbije twintig jaar is dagelijks 2000 hectare aan landbouwgrond getroffen door verzilting, stelt de Universiteit van de Verenigde Naties. Het areaal is goed voor een vijfde van al het geïrrigeerde landbouwgebied ter wereld, en kost de wereldeconomie jaarlijks 27 miljard dollar aan verloren gewassen.

 • GEZONDHEID:
  BRUSSEL,
  29 oktober 2014

  Een eenvoudige sms kan wonderen doen in de strijd tegen malaria, stelt een nieuwe studie. Via de mobiele telefoon worden patiënten eraan herinnerd dat ze hun medicijn moeten nemen.

 • BEVOLKING:
  BRUSSEL,
  29 oktober 2014

  Ingrijpende geboortebeperking, een dramatische wereldoorlog of een wereldwijde epidemie zouden niet volstaan om de snelle groei van de wereldbevolking in te dijken. Daarom moet de focus verlegd worden naar andere maatregelen om de milieucrisis op te lossen, zeggen Australische wetenschappers.

 • MILIEU:
  WASHINGTON,
  29 oktober 2014

  Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf AquaBounty, dat in de Panama werkt aan transgene zalm, heeft een boete gekregen voor een aantal overtredingen. Dat kan de vergunningsprocedure vertragen, en daarmee ook de komst van andere soorten transgeen vlees.

 • SPANJE:
  MALAGA,
  29 oktober 2014

  Minstens 5 miljoen mensen in Spanje hebben te maken met "ernstige sociale uitsluiting", concluderen onderzoekers, 82,6 procent meer dan in 2007. Deels is dat het gevolg van de economische recessie in het land, die nog steeds slachtoffers eist.

 • ENERGIE:
  NEUQUÉN, Argentinië,
  28 oktober 2014

  In Argentinië heet het 'yeil', de Spaanse variant van 'schalie'. Schaliegas en -olie worden door velen in het land gezien als een weg naar zelfvoorzienendheid. Anderen vinden dat Argentinië moet aansluiten bij de wereldwijd trend in de richting van schone, hernieuwbare energie. 

 • KAZACHSTAN:
  ASTANA,
  28 oktober 2014

  Hernieuwbare energie is ook in Kazachstan al jaren aan een opmars bezig, maar geheel onverwacht legt president Noersoeltan Nazarbajev opnieuw alle nadruk op fossiele brandstoffen. Analisten krabben zich achter de oren.

 • PAPOEA-NIEUW-GUINEA:
  SYDNEY,
  28 oktober 2014

  Een groot deel van de inheemse bevolking in Panguna op Papoea-Nieuw-Guinea is tegen heropening van een controversiële kopermijn in de afgelegen bergen van Centraal-Bougainville. Vijfentwintig jaar geleden sloot de mijn na hevige protesten die uitmondden in een burgeroorlog.