Terug naar de website
Bron-URL: http://www.ipsnews.be/index.php?id=192&no_cache=1&type=334
 • ECONOMIE:
  PARIJS,
  31 juli 2015

  De digitale economie beheerst steeds meer de wereldeconomie. Toch is er geen enkel land dat de mogelijkheden van de digitale economie ten volle benut, schrijft het OESO in een nieuw rapport.

 • SAMBURU,
  31 juli 2015

  Keniaanse herders vinden in het noorden van het land steeds moeilijker voedsel door de terugkerende droogteperiodes, een gevolg van de klimaatverandering. Met hulp van een Israëlische milieudeskundige leggen ze nu voedselbossen aan.

 • LIBERIA:
  MONROVIA,
  31 juli 2015

  Door de uitbraak van ebola in Liberia in 2014 zijn tienduizenden kinderen na hun geboorte nooit aangegeven. Hierdoor zijn ze kwetsbaar voor uitbuiting en bestaat de kans dat ze nooit onderwijs kunnen volgen, zegt Unicef.

 • DROOGTE:
  BRUSSEL,
  31 juli 2015

  Klimaatmodellen gaan ervan uit dat bossen na een droogte onmiddellijk opnieuw CO2 uit de atmosfeer halen. Maar uit een nieuwe studie blijkt dat ze jaren nodig hebben om zich helemaal te herstellen.

 • MEDIA:
  NEW YORK,
  30 juli 2015

  Hoewel de Verenigde Staten etnisch steeds diverser worden, worden nieuwsredacties gedomineerd door mannelijke, blanke journalisten. Dat blijkt uit onderzoek door het magazine The Atlantic.

 • ENERGIE:
  BRUSSEL,
  30 juli 2015

  De Wereldbank veegt een belangrijk argument van de steenkoolindustrie van tafel: de vervuilende energiebron helpt armoede niet uit de wereld. Vrijwel tegelijk komt Oxfam in een nieuw rapport tot dezelfde conclusie.

 • KLIMAAT:
  SAN JOSE,
  30 juli 2015

  Centraal-Amerika, waar zon en wind in overvloed aanwezig zijn, is nog steeds afhankelijk van kolencentrales en grootschalige waterkrachtprojecten. Het slaagt er niet in schone energie via kleinschalige en minder agressieve projecten bij de lokale bevolking te brengen.

 • DE WERELD NA 2015:
  NEW YORK,
  30 juli 2015

  De Duurzame Ontwikkelingsdoelen, de ontwikkelingsagenda van de Verenigde Naties na 2015 die naar verwachting in september wordt goedgekeurd door meer dan 150 politieke leiders, roepen nu al kritiek op.

 • CHINA:
  BRUSSEL,
  29 juli 2015

  Meteorologen voorspellen dat de invloed van El Niño zich ook in China zal laten voelen, met intense cyclonen en neerslag. Bijna de helft van de Chinese steden is niet voorbereid op een overstroming.

 • ECONOMIE/MILIEU:
  BRUSSEL,
  29 juli 2015

  Lage olieprijzen hebben olieprojecten in onder meer de teerzandindustrie in Canada er dit jaar toe gedwongen een aantal projecten op te schorten. Onderzoeksbureau Wood Mackenzie verwacht dat nieuwe investeringen in de komende twee jaar zullen uitblijven.