Terug naar de website
Bron-URL: http://www.ipsnews.be/?id=192&no_cache=1&type=334
 • GEZONDHEID:
  BRUSSEL,
  22 september 2014

  Teken die zich eerst gevoed hebben op muizen blijken het meest kans te hebben om Lymeziekte over te dragen. Muizen blijken immers de ideale gastheer voor de ziekteverwekkers.

 • AFRIKA:
  NAKURU COUNTY,
  22 september 2014

  De inheemse Ogiekvrouwen breken met een diepgewortelde traditie die genderongelijkheid in stand hield want sinds kort zorgen ze zelf voor een eigen inkomen. Hierdoor gaan niet alleen hun families erop vooruit, het geeft hen ook een rol in de besluitvorming.

 • KLIMAATVERANDERING:
  JOHANNESBURG,
  22 september 2014

  Het internationale klimaatoverleg lijkt op kruissnelheid te komen nu wereldleiders het over een jaar eens moeten geraken over de maatregelen die vanaf 2020 de klimaatverandering wereldwijd moeten aanpakken. Afrika wil geld op de plank voor aanpassingen aan de klimaatverandering die zij nu al ondervinden.

 • JAPAN:
  TOKYO,
  19 september 2014

  Een op drie alleenstaande Japanse vrouwen tussen 20 en 64 jaar leeft in armoede. Premier Shinzo Abe probeert het tij te keren door een groot pakket steunmaatregelen, maar experten zeggen dat deze plannen allesbehalve toereikend zijn.

 • GEZONDHEID:
  BRUSSEL,
  19 september 2014

  Apps die onze hartslag, slaap of fysieke conditie in de gaten houden: ze zijn stilaan niet meer te tellen. Nu richten softwareontwikkelaars zich ook op ons hoofd. Amerikaanse onderzoekers hebben een smartphone-app gemaakt die de mentale gezondheid van studenten monitort.

 • POLITIEK:
  NEW YORK,
  19 september 2014

  Als de wereldleiders volgende week voor de 69ste keer hun jaarlijkse toespraak voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) houden, doen ze dat in een pas gerenoveerde hal. Deze kan nu 204 lidstaten huisvesten in plaats van de vroegere 193. Maar waarnemers vrezen dat ook de nieuwe hal snel te krap zal zijn voor het groeiende aantal staten.

 • ENERGIE:
  BRUSSEL,
  19 september 2014

  Zoekgigant Google investeert in een nieuw project in Californië, dat een voormalig olie- en gasveld omtovert tot een zonnecentrale met een capaciteit van meer dan 82 megawatt.

 • OEGANDA:
  KAMPALA,
  19 september 2014

  De verkiezingen van Miss Oeganda worden door het leger dankbaar ingezet om jongeren warm te maken voor landbouw.

 • MALARIA/HIV:
  BRUSSEL,
  19 september 2014

  Wetenschappers kijken niet alleen meer naar vaccins om belangrijke ziektes als hiv, malaria en tbc tegen te gaan. Een nieuwe methode, VIP, wil de ziektes langs een heel ander weg aanvallen.

 • OEGANDA:
  KAMPALA,
  19 september 2014

  Oeganda is vanouds de grootste koffie-exporteur van Afrika maar de sector staat nu onder grote druk door de klimaatverandering. Stijgende temperaturen en periodes van droogte zorgen ervoor dat insectenplagen en verschillende schimmelziekten oogsten vernietigen. Hierdoor zien 3,5 miljoen landbouwers hun levenswerk bedreigd.