Terug naar de website
Bron-URL: http://www.ipsnews.be/?id=192&no_cache=1&type=334
 • VS:
  BRUSSEL,
  24 april 2014

  De kans op overstromingen in Manhattan is twintig maal groter dan 170 jaar geleden. Dat blijkt uit een gisteren verschenen studie door onderzoekers van de Portland State University in de Verenigde Staten.

 • MEXICO:
  MEXICO STAD,
  24 april 2014

  In oktober 2012 werd in Mexico een Klimaatwet van kracht. Daarmee was het land één van de eerste ter wereld die een specifieke wet rond klimaatmaatregelen aannamen. Maar tot op vandaag blijft ze dode letter, zeggen critici.

 • VS/EGYPTE:
  WASHINGTON,
  24 april 2014

  Mensenrechtenorganisaties in de Verenigde Staten zetten vraagtekens bij het Amerikaanse besluit om tien Apache-gevechtshelikopters te leveren aan Egypte. Ze wijzen erop dat de repressie door de Egyptische regering, die eerder aanleiding was om de levering uit te stellen, alleen maar erger is geworden.

 • ECONOMIE:
  SEOUL,
  24 april 2014

  De Zuid-Koreaanse regering moet in juni besluiten of ze de markt opent voor rijst uit de hele wereld of vasthoudt aan een jaarlijks quotum voor landen als de VS, China en Thailand. Zuid-Koreaanse boeren zijn fel tegen de vrije import van buitenlandse rijst.

 • KIRGIZIË:
  BRUSSEL,
  24 april 2014

  In het Centraal-Aziatische land Kirgizië neemt de invloed van Russische media toe. Analisten verwachten dat de “informatieoorlog” intenser zal worden naar aanleiding van de politieke verdeeldheid in Kirgizië over deelname aan een douane-unie geleid door het Kremlin.

 • CHINA:
  BRUSSEL,
  24 april 2014

  Bijna 60 procent van het grondwater in China is van slechte kwaliteit. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de Chinese overheid.

 • MENSENRECHTEN:
  KAMPALA,
  24 april 2014

  Hulpverleners melden dat homoseksuelen in Oeganda steeds vaker te maken hebben met geweld en arrestaties. Twee maanden geleden tekende de Oegandese president Yoweri Museveni een draconische wet die homoseksualiteit criminaliseert.

 • MILIEU:
  BRUSSEL,
  23 april 2014

  De sierplanten die in tuincentra worden verkocht, zitten vaak vol bestrijdingsmiddelen die zeer schadelijk zijn voor bijen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek door Greenpeace in Nederlandse tuincentra.

 • VS/MILIEU:
  WASHINGTON,
  23 april 2014

  Consumentenorganisaties, gezondheidswerkers en milieugroepen in de Verenigde Staten roepen de Amerikaanse regering op loodvrije vliegtuigbrandstof te verplichten, nu er sinds kort een alternatief is voor de gelode brandstof.

 • ZUID-AFRIKA:
  BRUSSEL,
  23 april 2014

  Bij een nachtelijke inbraak in de kantoren van een natuurpark in Zuid-Afrika zijn bijna veertig neushoornhoorns buitgemaakt. De buit is een fortuin waard op de Aziatische zwarte markt.