Terug naar de website
Bron-URL: http://www.ipsnews.be/index.php?id=192&no_cache=1&type=334
 • MENSENRECHTEN:
  NEW YORK,
  3 maart 2015

  VN-lidstaten promoten en negeren mensenrechten al naar gelang hun uitkomt, "wellicht om ze te laten aansluiten bij hun nationale of politieke belangen." Dat zegt Zeid Ra'ad Al Hussein, de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties.

 • AFRIKA:
  NEW YORK,
  3 maart 2015

  De vertrekkende Namibische president Hifikepunye Pohamba heeft gisteren de prijs voor Afrikaans leiderschap gewonnen. De prijs is met 5 miljoen dollar, uitgekeerd in een periode van tien jaar,  en daarna een jaarlijkse uitkering van 200.000 euro per jaar, de meest lucratieve in de wereld.

 • MIDDEN-OOSTEN:
  NEW YORK,
  3 maart 2015

  De recorddroogte die Syrië teisterde van 2006 tot 2010 als waarschijnlijk gevolg van de klimaatverandering, was in 2011 medeoorzaak van het uitbreken van het militaire conflict in het land. Dat concludeert een nieuwe studie.

 • MIDDEN-OOSTEN:
  BEIT LAHIYA,
  3 maart 2015

  De enorme schade aan het milieu in de Gazastrook, als gevolg van de Israëlische blokkade en militaire campagne vorige zomer, heeft negatieve gevolgen voor de inwoners van het gebied. Vooral hun voedselzekerheid staat op het spel.

 • INTERVIEW:
  UTRECHT,
  2 maart 2015

  In de strijd tegen ondervoeding moeten we meer investeren in groente, zegt tropisch landbouwexpert Dyno Keatinge van het World Vegetable Center. Volgens hem staart het wereldwijde onderzoek zich teveel blind op graan.

 • KLIMAAT:
  BRUSSEL,
  2 maart 2015

  Een nieuwe studie geeft dieper inzicht in hoe de keizerspinguïn de laatste kleine ijstijd kon overleven. Plekken met minder ijs bleken cruciaal.

 • ZIMBABWE:
  HARARE,
  2 maart 2015

  Afrika ontbost elk jaar een oppervlakte zo groot als Zwitserland. De snelle opkomst van bamboeplantages als alternatief stemt milieuactivisten tevreden. Mensenrechtenactivisten zijn sceptisch. "De plantages zijn niet in handen van lokale boeren."

 • ISRAËL:
  GAZA STAD,
  27 februari 2015

  De visserijsector in de Gazastrook is nagenoeg platgelegd door een zeeblokkade die Israël in 2007 heeft opgelegd. Op dit moment kunnen 9 op de 10 Palestijnse vissers enkel nog overleven door overheidssteun.

 • CHINA:
  BRUSSEL,
  27 februari 2015

  De Chinese overheid heeft een verbod uitgevaardigd op de import van bewerkte ivoorproducten, een belangrijk signaal in de strijd tegen de illegale handel.

 • RUSLAND:
  BRUSSEL,
  27 februari 2015

  Rusland zet Europa onder druk met een nieuwe gasleiding naar Turkije. Maar het is vooral Rusland zelf dat daar echt de pijn van gaat voelen, schrijft Paul R. Gregory, hoogleraar Economie in Houston en verbonden aan het Duits Instituut voor Economisch Onderzoek in Berlijn.