Terug naar de website
Bron-URL: http://www.ipsnews.be/index.php?id=192&no_cache=1&type=334
 • MILIEU:
  BRUSSEL,
  28 augustus 2014

  Insecten zijn eind vorig jaar goedgekeurd als voedingsmiddel, maar de Vlamingen zijn nog niet gewend aan dat idee. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Gent.

 • RUSLAND:
  BRUSSEL,
  28 augustus 2014

  De Russische minister van Economische Ontwikkeling Alexei Ulyukayev heeft een oproep gedaan aan tien Aziätische landen om de uitvoer van landbouwproducten naar Rusland op te krikken. Rusland wil zo het eigen embargo van groenten en fruit uit Europa en de VS opvangen.

 • GAMBIA:
  BANJUL,
  28 augustus 2014

  Oppositiepartijen in Gambia klagen over de toenemende intimidatie door heersende partij in aanloop naar de presidentsverkiezingen. In de voorbije acht maanden zijn al meer dan tien oppositieleden opgepakt, vastgehouden en vervolgd.

 • INDIA:
  KOLKATA,
  28 augustus 2014

  In 2011 waarschuwde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) al voor de gevaren van het overmatig gebruik van antibiotica met de slogan "No action today, no cure tomorrow". In 2014 is die waarschuwing actueler dan ooit, met name in India.

 • MILIEU:
  BRUSSEL,
  27 augustus 2014

  Het ongereguleerd verbranden van afval is veel vervuilender dan de officiële cijfers doen vermoeden. Amerikaans onderzoek schat dat wereldwijd meer dan 40 procent van het afval wordt verbrand. Daarbij komen stoffen vrij die bijzonder schadelijk zijn voor de volksgezondheid en het klimaat.

 • IVOORKUST:
  KANDOPLEU/ABIDJAN,
  27 augustus 2014

  Er zijn nog geen gevallen van ebola gemeld in Ivoorkust, maar het land bereidt zich op alle mogelijke manieren voor op een eventuele uitbraak.

 • KLIMAAT:
  NEW YORK,
  27 augustus 2014

  De politiek gevoelige kwestie van klimaatvluchtelingen staat niet op de agenda van een internationale conferentie over kleine eilandstaten die volgende week plaatsvindt op Samoa.

 • KLIMAATVERANDERING:
  BRUSSEL,
  27 augustus 2014

  De snelle groei in de uitstoot van broeikasgassen doet alle politieke inspanningen teniet en verhoogt het risico op "ernstige, diepgaande en onomkeerbare gevolgen". Dat is de conclusie van het nieuwe, gelekte rapport van het klimaatpanel van de VN (IPCC).

 • MIDDEN-OOSTEN:
  BRUSSEL,
  26 augustus 2014

  Hamas moet actie ondernemen tegen de executie van Palestijnen die ervan beschuldigd worden informatie door te spelen aan de Israëlische strijdkrachten, zegt de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch. Volgens de organisatie werden de laatste week alleen al minstens twintig mensen terechtgesteld.

 • KLIMAAT:
  BRUSSEL,
  26 augustus 2014

  Amerikaanse onderzoekers hebben honderden methaanlekken ontdekt op de oceaanbodem voor de Oostkust van de VS. Methaan is een bijzonder sterk broeikasgas, zo'n twintig maal krachtiger dan CO2.