Terug naar de website
Bron-URL: http://www.ipsnews.be/index.php?id=192&no_cache=1&type=334
 • ECONOMIE:
  BRUSSEL,
  31 juli 2014

  Vier jaar na de adoptie van de Europese wetgeving tegen illegale houtinvoer blijkt uit een evaluatie van de Europese Commissie dat bijna de helft van de lidstaten achterop hinkt met de implementatie ervan. Dat overtreft de slechtste verwachtingen, zegt milieuorganisatie Greenpeace.

 • MENSENRECHTEN:
  BRUSSEL,
  31 juli 2014

  De Wereldbank werkt aan een hervorming van haar beleid dat ervoor moet zorgen dat haar ontwikkelingsprojecten de mensenrechten en het milieu beschermen. Een eerste ontwerptekst lekte vorig weekend. Mensenrechtenorganisaties zijn bezorgd dat de Wereldbank net stappen achteruit zet.

 • MENSENRECHTEN:
  CARACAS,
  31 juli 2014

  Venezuela bereidt zich voor op een nieuwe wet die discriminatie van mensen met hiv en aids moet verbieden. Jaarlijks raken er in het land 11.000 mensen besmet met hiv. Bijna 4.000 mensen sterven elk jaar aan aids.

 • ONTWIKKELING:
  RIO DE JANEIRO,
  31 juli 2014

  Brazilië is één van de landen waar de menselijke ontwikkelingsindex (HDI) de voorbije dertig jaar het sterkst steeg. Dat blijkt uit het nieuwe Human Development Report van de Verenigde Naties. De sociale programma’s van de laatste jaren boekten opmerkelijke resultaten.

 • KAMEROEN:
  YAOUNDE,
  31 juli 2014

  Aanvallen en ontvoeringen door de extremistische moslimorganisatie Boko Haram in de Noord-West Regio in Kameroen, leiden tot wantrouwen onder de bevolking. Wie te veel op een extremist lijkt, wordt daarop aangesproken.

 • ECONOMIE:
  BEIROET,
  31 juli 2014

  Om minder kwetsbaar te worden voor voedseltekorten, investeren Arabische landen steeds vaker landbouwgrond elders in de wereld. Deze landroof gaat vaak ten koste van de lokale bevolking in die landen.

 • MOBILITEIT:
  BRUSSEL,
  31 juli 2014

  De Europese verkoop van elektrische voertuigen is vorig jaar verdubbeld. In 2013 werden 50.000 plugin-voertuigen verkocht in de EU, goed voor 0,4 procent van de hele autoverkoop in de EU.

 • OEKRAḮNE:
  NEW YORK,
  31 juli 2014

  Terwijl de ogen van de wereld op de onrust in Oost-Oekraïne gericht zijn, is president Poroshenko druk bezig met economische hervormingen. Zo ziet hij heil in grootschalige landbouw door multinationals om de economie aan te zwengelen. Maar volgens critici leveren die investeringen weinig op voor de lokale bevolking.

 • MILIEU:
  BRUSSEL,
  30 juli 2014

  Zwangere vrouwen die in de buurt van parken en groene ruimte leven, krijgen aanzienlijk grotere baby's. Dat blijkt uit onderzoek in Israël.

 • MILIEU:
  NEW YORK,
  30 juli 2014

  Een nieuwe richtlijn van het Amerikaanse milieuagentschap EPA om watervervuilers strenger aan te  pakken, stuit op hevige weerstand in de Verenigde Staten. Het EPA liet in de afgelopen jaren honderden gevallen van watervervuiling onbestraft omdat niet duidelijk was hoe ver haar autoriteit reikte.