Terug naar de website
Bron-URL: http://www.ipsnews.be/index.php?id=192&no_cache=1&type=334
 • MOZAMBIQUE:
  BRUSSEL,
  29 juli 2016

  In Mozambique zijn de vredesgesprekken tussen de regering en oppositie afgesprongen. De vrees groeit dat het geweld mede door de diepe economische malaise kan uitmonden in een burgeroorlog.

   

 • INDONESIË:
  SAN FRANCISCO ,
  29 juli 2016

  Een Indonesische startup denkt een oplossing gevonden te hebben voor de voedselzekerheid in de toekomst. Hoe? Door boeren, landeigenaren en investeerders met elkaar te verbinden via het internet.

 • MILIEU:
  BRUSSEL,
  29 juli 2016

  Uit grootschalig onderzoek blijkt dat natuurgebieden afbakenen wel degelijk een positieve impact heeft op de soortenrijkdom. Beschermde gebieden bevatten gemiddeld 11 procent meer planten- en diersoorten.

 • MILIEU:
  BRUSSEL,
  29 juli 2016

  Onderzoekers hebben ontdekt dat de aanwezigheid van veel verschillende plantenwortels de bodem weerbaarder maakt. Met het oog op meer neerslag en extreem weer, is dat cruciaal om erosie en overstromingen tegen te gaan.

 • GEZONDHEID:
  BRUSSEL,
  28 juli 2016

  Analyse van gezondheidsgegevens uit 142 landen toont aan dat een tekort aan beweging wereldwijd 48,5 miljard euro per jaar kost. Meer dan zeven miljard euro komt op de nek van de gezinnen terecht.

 • MOBILITEIT:
  BRUSSEL,
  28 juli 2016

  Waar de 20ste eeuw duidelijk in het teken stond van de auto, zal het in deze eeuw de voetganger zijn die de steden leefbaar houdt. Dat is de opvallende conclusie van Arup, een van de grootste ingenieursbureaus ter wereld, in een lijvig rapport.

 • BRAZILIË:
  RIO DE JANEIRO,
  28 juli 2016

  Daags voor de start van de Olympische Spelen kampt Rio de Janeiro nog steeds met tonnen onverwerkt afval en sterk vervuilde waterlopen. Volgens de overheid werd 55 procent van de vervuiling weggewerkt. Milieuactivisten zijn sceptisch.

 • MENSENRECHTEN:
  BRUSSEL,
  28 juli 2016

  Duizenden kinderen in oorlogsgebieden zitten maanden of zelfs jaren in de cel omdat ze gezien worden als bedreiging voor de nationale veiligheid. Dat stelt de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch in een vandaag (donderdag) verschenen rapport.

 • MILIEU:
  SAN JOSÉ,
  28 juli 2016

  Terwijl in Latijns-Amerika nog steeds grote stukken bos worden gekapt voor landbouw, heeft één land een andere koers gekozen: Costa Rica. Het land is nu een rolmodel voor een vreedzame co-existentie tussen voedselproductie en duurzame bosbouw.

 • BIODIVERSITEIT:
  BRUSSEL,
  27 juli 2016

  Twee neonicotinoïden, die behoren tot de meest gebruikte verdelgingsmiddelen ter wereld, hebben een schadelijk effect op de levensduur van mannelijke bijen en op de kwaliteit van hun sperma.