Terug naar de website
Bron-URL: http://www.ipsnews.be/index.php?id=192&no_cache=1&type=334
 • GEZONDHEID:
  BANGALORE,
  1 december 2015

  India heeft de op twee na grootste hiv-epidemie in de wereld. Meer dan 2 miljoen mensen zijn besmet en kinderen met hiv kampen met grote uitdagingen.

 • KLIMAATTOP PARIJS:
  BRUSSEL,
  1 december 2015

  De Australische premier Malcolm Turnbull belooft dat zijn land alsnog het Kyotoprotocol zal ratificeren. Dat verandert weinig in de praktijk, maar is wel symbolisch belangrijk voor de klimaattop in Parijs.

 • KLIMAATTOP PARIJS:
  BRUSSEL,
  1 december 2015

  Als tropische landen de politieke wil tonen om ontbossing tegen te gaan, kan die gehalveerd worden tegen 2020, stelt een studie door de Climate and Land Use Alliance. Zo kan een belangrijke motor van de klimaatverandering aangepakt worden.

 • ETHIOPIË:
  ADDIS ABEBA,
  1 december 2015

  Van alle Afrikaanse landen vangt Ethiopië het grootste aantal vluchtelingen op. Maar meestal zitten deze mensen jarenlang gevangen in een uitzichtloze situatie, ook omdat het internationale asielsysteem niet deugt.

 • KLIMAATTOP PARIJS:
  NEW YORK,
  1 december 2015

  Het is slecht gesteld met het milieu en de gevolgen van de klimaatverandering worden steeds duidelijker zichtbaar. Dat was gisteren de teneur tijdens de eerste dag van de klimaattop in Parijs.

 • BOTSWANA:
  DURBAN,
  1 december 2015

  Landbouw geldt in Afrika als de motor die de economische groei aan de gang kan houden, maar dan is er wel meer schaalvergroting en industrialisering nodig. Een jonge Botswaanse onderneemster bewijst dat het kan.

 • MALAWI:
  LILONGWE,
  30 november 2015

  Malawi kan mooie resultaten voorleggen op het vlak van het terugdringen van kindersterfte. Ondervoeding blijft echter een belangrijke uitdaging voor het land. Een nieuw programma om boeren uit de overlevingslandbouw te halen via commerciële landbouw krijgt de steun van de Vlaamse overheid.

 • KLIMAATTOP PARIJS:
  BRUSSEL,
  30 november 2015

  Net op de dag dat de belangrijke klimaattop van start gaat in Parijs, kondigen rijke ondernemers als Bill Gates, Mark Zuckerberg en Richard Branson aan dat ze samen een coalitie vormen voor schone energie.

 • MILIEU:
  BRUSSEL,
  30 november 2015

  In de week net voor de VN-klimaattop kreeg het Amazonewoud tweemaal slecht nieuws. Eerst bleek de helft van de boomsoorten er gevaar te lopen, nu blijkt ook de ontbossing er weer te versnellen.

 • ENERGIE:
  BRUSSEL,
  30 november 2015

  Franse onderzoekers zijn erin geslaagd een alternatief voor de lithiumbatterij (Li-ion) te ontwikkelen. Het maakt gebruik van het veel goedkopere natrium.