Terug naar de website
Bron-URL: http://www.ipsnews.be/index.php?id=192&no_cache=1&type=334
 • MILIEU:
  PYEONGCHANG,
  23 oktober 2014

  Het Nagoya-protocol uit 2010 beschermt bezitters van eeuwenoude kennis over planten, dieren en natuurgeneeswijzen tegen biopiraterij door grote farmaceutische bedrijven. Hoewel het verdrag in de praktijk nog weinig verschil maakt, werken diverse landen – waaronder Brazilië – aan nieuwe wetgeving.

 • MILIEU:
  BRUSSEL,
  23 oktober 2014

  De Europese Unie en de VN-Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) werken samen met de Groep van Afrikaanse, Caraïbische en Pacifische Staten (ACP) aan een investeringsprogramma tegen woestijnvorming in deze regio's. Dat heeft de FAO gisteren (woensdag) bekendgemaakt.

 • GEZONDHEID:
  BRUSSEL,
  23 oktober 2014

  Steeds minder mensen sterven aan tuberculose. Sinds 1990 nam het aantal dodelijke slachtoffers af met 45 procent, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in een gisteren (woensdag) verschenen rapport.

 • KLIMAAT:
  MARRAKECH,
  23 oktober 2014

  Afrika is in toenemende mate een interessant continent voor investeringen in de landbouw. De kansen die er liggen, moeten gebruikt worden om op innovatieve wijze een CO2-arme economie en sociale ontwikkeling te stimuleren, zeggen experts.

 • KLIMAAT:
  BONN,
  23 oktober 2014

  Het kost veel moeite om knopen door te hakken op de klimaatonderhandelingen voor het klimaatverdrag van Parijs die nu plaatsvinden in het Duitse Bonn. "Het lijkt alsof de onderhandelaars slaapwandelen", klaagt Hilary Chiew van de niet-gouvernementele organisatie Third World Network.

 • ECONOMIE:
  BRUSSEL,
  22 oktober 2014

  Eilandstaten in de Pacific gaan de vangst van witte tonijn aan banden leggen. Dat is vandaag (woensdag) besloten op een bijeenkomst op de Solomoneilanden. In de afgelopen tien jaar raakte de tonijnpopulatie uitgeput door de komst van gesubsidieerde buitenlandse vissersvloten, vooral uit China.

 • AFRIKA:
  NEW YORK,
  22 oktober 2014

  De ebolacrisis in West-Afrika heeft al meer dan 4500 mensenlevens geëist. De drie zwaarst getroffen landen, Liberia, Sierra Leone en Guinee, worden nu ook bedreigd door een voedselcrisis.

 • ENERGIE:
  BRUSSEL,
  22 oktober 2014

  Investeerders zoeken financiering van de Britse overheid voor een plan om 2,5 miljoen huishoudens tegen 2018 te voorzien van zonne-energie die wordt opgewekt in Tunesië. Dat meldt de Britse omroep BBC.

   

 • MILIEU:
  BRUSSEL,
  22 oktober 2014

  Het behandelen van zaden met neonicotinoïden, pesticiden die in verband wordt gebracht met verhoogde bijensterfte, leidt niet tot betere gewassen. Dat concludeert het Amerikaanse milieuagentschap EPA op grond van onderzoek.

 • CHINA:
  BRUSSEL,
  22 oktober 2014

  De Chinese toeristische sector lijdt onder de vervuiling in het land. Toeristen mijden het land met name uit vrees voor de beruchte luchtvervuiling.