Terug naar de website
Bron-URL: http://www.ipsnews.be/index.php?id=192&no_cache=1&type=334
 • GEZONDHEID:
  NEW YORK,
  1 juli 2015

  Cuba is het eerste land in de wereld dat officieel erkenning heeft gekregen voor het stoppen van de overdracht van hiv en syfilis van moeder op kind. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gisteren bekendgemaakt.

 • KLIMAATVERANDERING:
  NEW YORK,
  1 juli 2015

  Milieugroepen zijn blij met de klimaatstrategie die China gisteren (dinsdag) heeft ingediend bij de Verenigde Naties. Het klimaatplan is een van de bouwstenen voor een nieuw klimaatverdrag dat in december in Parijs moet worden gesloten.

 • KLIMAATVERANDERING:
  BRUSSEL,
  30 juni 2015

  Fytoplankton, minuscule algen die zeer belangrijk zijn voor de zuurstofproductie op aarde, is beter tegen de klimaatverandering bestand dan gedacht.

 • ECONOMIE:
  PANAMA,
  30 juni 2015

  De uitbreiding van het Panamakanaal nadert zijn voltooiing. Sinds een week loopt het nieuwe kanaaldeel vol. Maar niet iedereen is enthousiast.

 • MIGRATIE:
  TEKNAF, Bangladesh,
  30 juni 2015

  Mohammad Yasin uit Bangladesh heeft op zijn zestiende al een reis naar de hel en terug achter de rug. Hij overleefde een gevaarlijke tocht op zee, met 115 anderen, in het laadruim van een boot. Zijn "droombestemming" Maleisië bereikte hij niet.

 • CHINA:
  BRUSSEL,
  30 juni 2015

  De Chinese hoofdstad Peking is in amper een decennium verviervoudigd, blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. De groei beïnvloedt het klimaat in de stad.

 • ONTWIKKELING/ICT:
  BERLIJN,
  30 juni 2015

  In een grote ommezwaai gaat de Duitse regering nu voluit voor digitalisering in haar ontwikkelingssamenwerking met Afrika.

 • IRAN/VS:
  WASHINGTON,
  30 juni 2015

  Vandaag verstrijkt de deadline voor een akkoord over het Iraanse kernprogramma. De onderhandelingen gaan echter door, maakten de betrokken partijen gisteren bekend. De Iraniër in de straat heeft hoge verwachtingen. Volgens hem is een akkoord het begin van een beter leven.

 • MILIEU:
  NEW YORK,
  30 juni 2015

  Vijf maanden voor de cruciale klimaattop in Parijs heeft het Amerikaanse Hooggerechtshof een initiatief geblokkeerd om de uitstoot van kwik en andere schadelijke stoffen uit kolencentrales te beperken.

 • BIODIVERSITEIT:
  BRUSSEL,
  29 juni 2015

  Een Britse studie zegt dat katteneigenaars de waarheid over de moordlustige aard van hun huisdier liever niet onder ogen zien. Natuurbeschermers zullen nog eerder het gedrag van het baasje moeten veranderen dan dat van hun kat.