Terug naar de website
Bron-URL: http://www.ipsnews.be/index.php?id=192&no_cache=1&type=334
 • ECONOMIE:
  BRUSSEL,
  22 oktober 2014

  Eilandstaten in de Pacific gaan de vangst van witte tonijn aan banden leggen. Dat is vandaag (woensdag) besloten op een bijeenkomst op de Solomoneilanden. In de afgelopen tien jaar raakte de tonijnpopulatie uitgeput door de komst van gesubsidieerde buitenlandse vissersvloten, vooral uit China.

 • AFRIKA:
  NEW YORK,
  22 oktober 2014

  De ebolacrisis in West-Afrika heeft al meer dan 4500 mensenlevens geëist. De drie zwaarst getroffen landen, Liberia, Sierra Leone en Guinee, worden nu ook bedreigd door een voedselcrisis.

 • ENERGIE:
  BRUSSEL,
  22 oktober 2014

  Investeerders zoeken financiering van de Britse overheid voor een plan om 2,5 miljoen huishoudens tegen 2018 te voorzien van zonne-energie die wordt opgewekt in Tunesië. Dat meldt de Britse omroep BBC.

   

 • MILIEU:
  BRUSSEL,
  22 oktober 2014

  Het behandelen van zaden met neonicotinoïden, pesticiden die in verband wordt gebracht met verhoogde bijensterfte, leidt niet tot betere gewassen. Dat concludeert het Amerikaanse milieuagentschap EPA op grond van onderzoek.

 • CHINA:
  BRUSSEL,
  22 oktober 2014

  De Chinese toeristische sector lijdt onder de vervuiling in het land. Toeristen mijden het land met name uit vrees voor de beruchte luchtvervuiling.

 • MILIEU:
  BRUSSEL,
  22 oktober 2014

  De populariteit van antidepressiva heeft een schaduwzijde voor de vogels, blijkt uit nieuw onderzoek van de Universiteit van York. Dieren die resten van antidepressiva binnenkrijgen, vertonen onder meer een verminderde seksuele appetijt en eetlust.

 • VS:
  BRUSSEL,
  21 oktober 2014

  Mountaintop removal, een controversiële mijnbouwmethode waarbij hele bergtoppen worden vernietigd, verhoogt de kans op kanker bij omwonenden. Dat is voor het eerst vastgesteld in een studie door de West Virginia University.

 • MALI:
  BRUSSEL,
  21 oktober 2014

  De mobiele infodienst 'Sènèkèla', bedoeld voor boeren in Mali, heeft binnen twee maanden meer dan 154.000 gebruikers weten te werven. Dat meldt het Institute for International Cooperation and Development (IICD), dat meewerkte aan de introductie van de dienst.

 • KENIA:
  NAIROBI,
  21 oktober 2014

  Het VN-klimaatpanel voorspelt barre tijden voor de herdergemeenschappen in Kenia, een kwetsbare groep die zich moeilijk aan extreme weersveranderingen kan aanpassen. "Zonder de juiste ingrepen dreigt er een catastrofe voor deze veehouders", meent een expert.

 • PAKISTAN:
  BOSTON,
  21 oktober 2014

  Pakistan is het enige land waar Ahmadi's bij wet worden vervolgd, maar ook in andere moslimlanden neemt de discriminatie en het geweld tegen de islamitische sekte toe. "In Pakistan blijven was niet meer mogelijk", getuigt een naar de VS uitgeweken Ahmadi.