Terug naar de website
Bron-URL: http://www.ipsnews.be/index.php?id=192&no_cache=1&type=334
 • EBOLA:
  BRUSSEL,
  12 februari 2016

  Onderzoekers hebben voor het eerst live gezien hoe precies het ebolavirus menselijke cellen binnendringt. Die kennis is belangrijk om vaccins en medicijnen te ontwikkelen.

 • KLIMAATVERANDERING:
  BRUSSEL,
  12 februari 2016

  De zeespiegel stijgt, dat is bekend. Maar eigenlijk had dat water al een stuk hoger kunnen staan. Dankzij de absorberende bodem van de continenten verloopt die stijging een stuk minder snel.

 • BRAZILIË:
  RIO DE JANEIRO,
  12 februari 2016

  De zware crisis heeft geen vat op het beroemde carnaval in Brazilië. Die mentaliteit heeft het land te danken aan zijn Afrikaanse roots.

 • KLIMAATVERANDERING:
  BRUSSEL,
  12 februari 2016

  China werd het afgelopen jaar door het hoogste aantal natuurrampen getroffen, gevolgd door de Verenigde Staten en India. Dat zegt een pas gepubliceerde trendanalyse van de Verenigde Naties over de verwoestende gevolgen van rampen die met het klimaat samenhangen.

 • MILIEU:
  BRUSSEL,
  11 februari 2016

  Het aantal bosbranden in Australië is tussen 2007 en 2013 met 40 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers die gisteren (woensdag) zijn gepubliceerd door Australische wetenschappers. De stijging wijst volgens hen op een klimatologische verandering.

 • LANDBOUW:
  BRUSSEL,
  11 februari 2016

  Biologische landbouw is een goede manier om de snelgroeiende wereldbevolking te voeden, zelfs als de opbrengst lager is dan bij conventionele landbouw. Dat stellen onderzoekers van de Washington State University in de Verenigde Staten.

 • TERRORISME:
  PESHAWAR,
  11 februari 2016

  Acties van het Pakistaanse leger in het noordwesten van het land hebben volgens de Pakistaanse overheid de meeste taliban-militanten daar verjaagd. Vijfennegentig procent van de opstandelingen zou verdwenen zijn.

 • SRI LANKA:
  TALAWAKELE, Sri Lanka,
  10 februari 2016

  Een nier afstaan tegen betaling en vervolgens geen cent zien van het beloofde bedrag. Bij arme inwoners van de Centrale Provincie in Sri Lanka komt dat voor. Oplichters slaan vooral in deze regio hun slag.

 • GEZONDHEID:
  NEW DELHI,
  10 februari 2016

  Sterilisatie van vrouwen is in India veruit de meest gebruikte methode van geboortebeperking, soms met dodelijke afloop. Activisten constateren dat andere anticonceptie-methoden uit seksistische motieven geweerd worden.

 • ONTWIKKELING/ECONOMIE:
  BRUSSEL,
  9 februari 2016

  In Oost-Europa en Centraal-Azië is de middenklasse gegroeid van 33 miljoen naar 90 miljoen mensen tussen 2001 en 2013. Dat blijkt uit cijfers die het VN-Ontwikkelingsprogramma (UNDP) vandaag (dinsdag) heeft gepresenteerd.