Terug naar de website
Bron-URL: http://www.ipsnews.be/index.php?id=192&no_cache=1&type=334
 • MILIEU:
  MANILLA,
  26 november 2014

  Om ondervoeding tegen te gaan, willen wetenschappers en beleidsmakers op de Filipijnen genetisch veranderde rijst met extra bètacaroteen introduceren. Tegenstanders vrezen voor vermenging met en verdwijning van traditionele gewassen.

 • VS:
  BRUSSEL,
  26 november 2014

  Walmart, de grootste supermarktketen ter wereld, zet graag zijn groene initiatieven in de verf, maar daar komt in de praktijk weinig van terecht. Uit een nieuw rapport blijkt dat de supermarktketen een van de grootste afnemers van "vuile" stroom uit steenkool is in de Verenigde Staten.

 • GEZONDHEID:
  BRUSSEL,
  25 november 2014

  Seksuele gezondheidsproblemen komen vaker voor onder vrouwen die met geweld te maken hebben gehad, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op grond van studies uit de hele wereld. Ze roept de gezondheidssector op meer aandacht te besteden aan geweldpreventie.

 • MILIEU:
  BRUSSEL,
  25 november 2014

  Het gaat al jaren van kwaad tot erger met de wereldberoemde zwart-oranje monarchvlinder, die elk jaar in grote drommen van Canada naar Mexico trekt. Maar nu de ontbossing lijkt gestuit in de Mexicaanse overwinteringsgebieden, is er weer hoop voor de soort.

 • CHINA:
  BRUSSEL,
  25 november 2014

  De Chinese overheid werkt aan een nieuwe, strengere tabakswetgeving. Er komen boetes tot 65 euro voor wie op openbare plaatsen een sigaret opsteekt.

 • ROME,
  25 november 2014

  Ondervoeding en obesitas zijn twee kanten van de medaille die "malnutritie" of wanvoeding heet. Een VN-conferentie in Rome belooft actie tegen dit wereldwijde probleem, met als speerpunt het aanleren van gezonde eetgewoonten.

 • MILIEU:
  BRUSSEL,
  25 november 2014

  De CO2-uitstoot in Brazilië is vorig jaar met 7,8 procent gestegen, na een jarenlange daling. Dat blijkt uit cijfers die het Braziliaanse Klimaatobservatorium gisteren heeft gepubliceerd. Ontbossing en gebruik van fossiele brandstoffen zijn belangrijke oorzaken.

 • BIRMA:
  RANGOON,
  25 november 2014

  Birma (Myanmar) gold lang als een land dat er maar niet in slaagde zijn interne tegenstellingen te overwinnen en dat door zijn leger werd gekortwiekt. Sinds de democratiseringsgolf in 2011 lijkt het op weg naar een welvarende toekomst. Maar het zeer verarmde volk kan de eindjes moeilijk aan elkaar knopen.    

 • MENSENRECHTEN:
  WASHINGTON,
  25 november 2014

  Grote Amerikaanse juwelenhandelaars en diverse retailers hebben flinke stappen gezet om 'conflictgoud' uit hun toeleveringsketen te weren, blijkt uit een gisteren (maandag) gepubliceerd onderzoek van Enough Project, een waakhond uit Washington.

 • WERK:
  BRUSSEL,
  24 november 2014

  Hoe kleiner en lokaler het bedrijf, hoe tevredener de werknemer. Dat stelde een nieuwe studie vast.