Terug naar de website
Bron-URL: http://www.ipsnews.be/index.php?id=192&no_cache=1&type=334
 • GEZONDHEID:
  BRUSSEL,
  24 juli 2014

  Een nieuw condoom dat hiv doodt heeft groen licht gekregen van de Australische overheid. Het condoom kan er al over enkele maanden in de winkelrekken liggen.

 • COSTA RICA:
  SAN JOSE,
  24 juli 2014

  Costa Rica wil een belangrijke olieraffinaderij nieuw leven inblazen. Het Centraal-Amerikaanse land krijgt daarvoor de hulp van China.  Tijdens een ontmoeting in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia zouden de presidenten van beide landen een deal hebben gesloten.

 • KLIMAAT:
  KRIBI, Kameroen,
  24 juli 2014

  Stranden in het Kameroense Kribi zijn door de stijgende zeespiegel veranderd in smalle modderpaadjes. Hotels, restaurants en cafés in deze kustregio voelen de klimaatverandering direct in hun portemonnee.

 • ENERGIE:
  BRUSSEL,
  24 juli 2014

  Europese lidstaten moeten hun energie-efficiëntie met 30 procent verbeteren tegen 2030, stelt de commissie voor in nieuwe richtlijnen. Zo moet ook de afhankelijkheid van Rusland verminderd worden.

 • KLIMAAT:
  NEW YORK,
  24 juli 2014

  Het toekennen van landrechten aan lokale bevolkingsgroepen kan helpen bij de strijd tegen klimaatverandering. De internationale gemeenschap profiteert daar te weinig van, zeggen onderzoekers op grond van nieuwe data.

 • POLITIEK:
  NEW YORK,
  24 juli 2014

  Bij het geweld in Gaza vielen de voorbije weken aan Palestijnse kant al meer dan zeshonderd doden, aan Israëlische zijde nog geen dertig. De machtsongelijkheid in dit conflict kan niet genoeg benadrukt worden, zegt James Jennings van Academics for Peace.

 • MENSENRECHTEN:
  LONDEN/WASHINGTON,
  24 juli 2014

  Tijdens de eerste Girl Summit deze week in Londen, pleitten afgevaardigden voor een 'zero tolerance beleid' tegen vrouwenbesnijdenis en kindhuwelijken.

 • BRAZILIË:
  BRUSSEL,
  24 juli 2014

  Niet alleen op sportief vlak kon het wereldkampioenschap voetbal niet alle Braziliaanse verwachtingen inlossen. Ook de economische resultaten van de voorbije maand vielen tegen.

 • ECONOMIE:
  NEW DELHI,
  23 juli 2014

  De BRICS-top die vorige week in Brazilië plaatsvond, riep twee nieuwe instellingen in het leven: een ontwikkelingsbank en een monetair reservefonds. Die instellingen zullen de financiële wereld ingrijpend veranderen, denkt Shiyam Saran, voormalig Indiaas minister van Buitenlandse Zaken en voorzitter van de Nationale Veiligheidsraad van het land.

 • MILIEU:
  BRUSSEL,
  23 juli 2014

  De Britse supermarktketen Sainsbury's gaat één van zijn filialen volledig van energie voorzien met voedselafval. Daarvoor wordt overgebleven voedsel uit andere winkels naar Cannock, in de graafschap West Midlands, gebracht.