Terug naar de website
Bron-URL: http://www.ipsnews.be/index.php?id=192&no_cache=1&type=334
 • ONTWIKKELING:
  HAVANA,
  17 december 2014

  Een van de grote uitdagingen die president Raúl Castro aanging toen hij een reeks hervormingen lanceerde op Cuba, was het verbeteren van de levensstandaard in het land dat nog lijdt onder een recessie die twintig jaar geleden begon.

 • ENERGIE:
  BRUSSEL,
  17 december 2014

  De productie van schaliegas is wereldwijd aan een snelle opmars bezig, maar vormt een ernstige bedreiging van de volksgezondheid, concludeert de Amerikaanse organisatie NRDC na een overzichtstudie van de bestaande wetenschappelijke onderzoeken.

 • KLIMAAT:
  BRUSSEL,
  17 december 2014

  Wie voor de feestdagen oesters heeft besteld, kan er maar beter extra van genieten. De productie van de delicatesse heeft wereldwijd zwaar te lijden onder een combinatie van een dodelijk virus, de klimaatverandering en verzurende oceanen.

 • ECONOMIE:
  NEW YORK,
  17 december 2014

  De honderd grootste wapenproducenten hebben in 2013 voor 402 miljard dollar wapens verkocht, blijkt uit de laatste cijfers van het Stockholm International Peace Research Institute (Sipri). Alleen Russische bedrijven lieten een aanzienlijke groei zien.

   

 • ECONOMIE:
  WASHINGTON,
  17 december 2014

  Ontwikkelingslanden raken steeds meer geld kwijt aan corruptie, belastingontduiking en andere financiële misdrijven, blijkt uit een nieuw rapport van Global Financial Integrity (GFI). In tien jaar tijd verdriedubbelde het bedrag dat via illegale kanalen wegvloeide.

 • GEZONDHEID:
  BRUSSEL,
  16 december 2014

  Kinderen die tijdens de zwangerschap zijn blootgesteld aan bepaalde weekmakers blijken in de lagere school gemiddeld zes punten lager te scoren op een IQ-test. Dat blijkt uit onderzoek van de Columbia University.

 • BIODIVERSITEIT:
  BRUSSEL,
  16 december 2014

  Nu in San Diego een noordelijke witte neushoorn is gestorven, blijven er wereldwijd maar vijf exemplaren over. Deskundigen hopen dat in vitro fertilisatie de soort nog redden.

 • KLIMAAT:
  BRUSSEL,
  16 december 2014

  In tegenstelling tot wat eerder vermoed werd, groeien tropische bomen niet sneller door extra CO2 in de atmosfeer. Dat stellen onderzoekers van de Wageningen Universiteit in nieuw onderzoek.

 • KLIMAAT:
  BRUSSEL/LIMA,
  16 december 2014

  Onderzoekscentra gaan in samenwerking met interbedrijf Amazon grote hoeveelheden klimaatgegevens online opslaan en verwerken. "Een interessante nieuwe ontwikkeling in de wereldwijde strijd voor voedselzekerheid", zegt Andy Jarvis van CGIAR, het consortium van onderzoeksinstellingen.

 • TECHNIEK:
  BRUSSEL,
  16 december 2014

  Er moet wetgeving komen om steeds geavanceerder wordende robotwapens in toom te houden, zeggen academici van de Universiteit van Oxford. "Automatisch moorden mag niet legaal worden."