Terug naar de website
Bron-URL: http://www.ipsnews.be/?id=192&no_cache=1&type=334
 • MILIEU:
  BRUSSEL,
  30 september 2014

  Mangrovebossen worden drie tot vijf keer sneller verwoest dan andere bossen. Dat levert miljarden dollars economische schade op, stelt het VN-Milieuprogramma (UNEP) in een gisteren (maandag) verschenen rapport.

 • CUBA:
  HAVANA,
  30 september 2014

  De Cubaanse suikerindustrie droomt ervan de grootste bron van schone energie te worden in het land. Ze ziet voor zichzelf een rol weggelegd bij de ontwikkeling van hernieuwbare energie, waarmee het land zijn afhankelijkheid van geïmporteerde fossiele brandstoffen wil verkleinen.

 • EU:
  BRUSSEL,
  30 september 2014

  Europa moet dringend meer doen aan de vluchtelingencrisis op de Middellandse Zee, zegt Amnesty International in een nieuw rapport. Dit jaar alleen al kwamen 2.500 vluchtelingen om tijdens de oversteek, maar een gecoördineerde aanpak blijft uit.

 • SRI LANKA:
  COLOMBO,
  30 september 2014

  Het is al een jaar uitzonderlijk droog in Sri Lanka, en het zijn weinig verrassend de armste inwoners die het hardst worden getroffen.

 • KLIMAAT:
  YAOUNDÉ,
  30 september 2014

  Voor Afrikaanse landen zal het moeilijk worden hun stem te laten horen tijdens de cruciale klimaatconferentie (COP21) in december 2015 in Parijs. Zij dreigen overstemd te worden door de veel grotere delegaties en expertise uit rijke landen.

 • VS:
  WASHINGTON,
  30 september 2014

  De Verenigde Staten gaan werken aan een nationaal actieplan op het gebied van verantwoord ondernemen, heeft de Amerikaanse president Barack Obama bekendgemaakt. In het plan wordt de Amerikaanse invulling van richtlijnen van de Verenigde Naties uitgewerkt.

 • MILIEU:
  BRUSSEL,
  30 september 2014

  Belgen hebben een zo mogelijk nog grotere ecologische voetafdruk dan de Nederlanders, blijkt uit de nieuwste editie van het tweejaarlijkse Living Planet Report van het Wereldnatuurfonds (WWF). De steeds grotere vraag naar grondstoffen en groeiende uitstoot van CO2 zetten de aarde onder toenemende druk.

 • GEZONDHEID:
  BRUSSEL,
  29 september 2014

  Onderzoekers van de Universiteit van Leicester hebben zeldzame pollen gevonden die hooikoorts en astma kunnen uitlokken. Van deze pollensoort werden de afgelopen dagen de hoogste metingen gedaan sinds veertig jaar. Daar zitten de milde temperaturen voor veel tussen.

 • GEZONDHEID:
  BUENOS AIRES,
  28 september 2014

  Het is pover gesteld met de seksuele opvoeding in Latijns-Amerikaanse scholen. Over seksuele rechten gaat het nauwelijks. In Argentinië worden meisjes liever zwanger dan dat ze voorbehoedsmiddelen gebruiken.

 • MALARIA:
  BRUSSEL,
  29 september 2014

  Of je besmet raakt met een ernstige vorm van malaria of niet hangt voor een belangrijk deel af van een handvol genen. Via een grootschalig onderzoek zijn ze geïdentificeerd.