Terug naar de website
Bron-URL: http://www.ipsnews.be/?id=192&no_cache=1&type=334
 • LANDBOUW:
  BRUSSEL,
  6 mei 2015

  Wouden en bomen zijn onmisbaar in de strijd tegen honger in de wereld, blijkt uit een grootschalige studie. Wouden regelen het klimaat, bieden zelf voedsel en voorzien in een waaier aan ecologische diensten.

 • CHILI:
  SANTIAGO,
  6 mei 2015
 • ONTWIKKELING:
  NEW YORK,
  6 mei 2015

  De kloof tussen arm en rijk, in zowel arme als rijke landen, bepaalt of miljoenen kinderen de leeftijd van vijf jaar halen. "Voor baby's die in een grote stad geboren worden, is het een survival of the richest (de rijkste overleeft)", concludeert ontwikkelingsorganisatie Save the Children.

 • INDIA:
  BRUSSEL,
  6 mei 2015

  De Indiase afdeling van Greenpeace India heeft nog maar een maand aan reserves, omdat de Indiase overheid al wekenlang de rekeningen blokkeert. Voor de meer dan driehonderd medewerkers dreigt ontslag.

 • NEPAL:
  KAVRE DISTRICT, Nepal,
  6 mei 2015

  Een week na de verwoestende aardbeving in Nepal, proberen ontheemden stap voor stap hun normale leven weer op te pakken. De meeste slachtoffers kampen echter nog met de ontwrichtende gevolgen van de ramp.

 • GEZONDHEID:
  BRUSSEL,
  5 mei 2015

  Een nieuwe pleister met microscopische naalden kan een revolutie betekenen voor vaccinaties wereldwijd. De Amerikaanse Georgia Institute of Technology en Centers for Disease Control leggen de laatste hand aan de ontwikkeling.

 • ISRAËL/PALESTINA:
  RAMALLAH,
  5 mei 2015

  De Palestijnse ambassadeur bij de Verenigde Naties, Riyad Mansour, heeft een brief gestuurd naar de VN-Veiligheidsraad waarin hij vraagt om actie tegen Israël wegens de behandeling van Palestijnse kinderen na arrestatie door veiligheidsdiensten.

 • VS:
  BRUSSEL,
  5 mei 2015

  Amerikaanse staten zullen op grote schaal en vrijwel onmiddellijk positieve gevolgen vaststellen van de strengere uitstootregels die het Witte Huis wil opleggen. Dat blijkt uit de eerste onafhankelijke wetenschappelijke studie over de plannen, die gisteren (maandag) in Nature verscheen.

 • MENSENRECHTEN:
  SAN SALVADOR,
  5 mei 2015

  Internationale en plaatselijke mensenrechtengroepen voeren een intense campagne tegen de draconische abortuswetgeving in El Salvador. Ze eisen een einde aan de criminalisering van abortus en wijzen op de onterechte celstraf voor een vrouw die een miskraam kreeg als gevolg van kanker.

 • OEKRAÏNE:
  KIEV,
  5 mei 2015

  “Een onzichtbare humanitaire crisis”, zo omschrijven Barbara Manzi van OCHA en Mamar Merzouk van ECHO de situatie in Oekraïne. Ruim één jaar na de aanvang van het conflict maken zowel de Verenigde Naties als de Europese Commissie zorgen om vijf miljoen mensen.