Terug naar de website
Bron-URL: http://www.ipsnews.be/index.php?id=192&no_cache=1&type=334
 • KLIMAAT:
  BRUSSEL,
  24 oktober 2014

  De klimaatverandering leidt niet alleen tot geopolitieke conflicten maar verhoogt ook de kans op geweld tussen individuen. Dat is de conclusie van een nieuwe analyse door het gezaghebbende Amerikaanse National Bureau of Economic Research.

 • KLIMAATVERANDERING:
  BRUSSEL,
  24 oktober 2014

  Berggeiten in de Alpen zijn in amper dertig jaar maar liefst een kwart gekrompen. Wetenschappers zijn stomverbaasd en wijzen naar de klimaatverandering.

 • GEZONDHEID:
  BRUSSEL,
  24 oktober 2014

  De eerste resultaten van een studie door de University of Pittsburgh tonen een significant verband aan tussen autisme en blootstelling aan luchtvervuiling tijdens de zwangerschap en eerste levensjaren.

 • MOBILITEIT:
  BRUSSEL,
  24 oktober 2014

  Je staat met je fiets voor een rood verkeerslicht en er is geen velden of wegen een auto te bekennen. Zou het dan niet handig zijn om het verkeerslicht te beïnvloeden? Een Amerikaan bedacht een oplossing.

 • PAKISTAN:
  BRUSSEL,
  24 oktober 2014

  De Pakistaanse premier Mian Nawaz Sharif heeft een communicatiecampagne aangekondigd met als doel elk kind te laten inenten tegen polio. In sommige gebieden van het land hapert de vaccinatie door tegenstand van de taliban.

 • KLIMAATVERANDERING:
  BRUSSEL,
  24 oktober 2014

  De verzuring van de oceanen vormt een ernstige bedreiging voor de visserij, zegt nu ook Mark Walport, de voornaamste wetenschapsadviseur van de Britse regering. Onlangs besloot een studie dat de verzuring ergere gevolgen heeft dan gedacht.

 • ECONOMIE:
  BISHKEK,
  24 oktober 2014

  De daling van de roebel sinds september, mede door westerse sancties, zet ook andere munten in Centraal-Azië onder druk, terwijl de voedselprijzen stijgen.

 • VS:
  VERENIGDE NATIES,
  24 oktober 2014

  De parachute met Amerikaanse wapens die deze week waarschijnlijk bij IS terecht kwam, is symptoom van een groter probleem: dat Amerika telkens weer moet vechten tegen wapens die het ooit zelf heeft geleverd.

 • SIERRA LEONE:
  BRUSSEL,
  23 oktober 2014

  Kinderen in Sierra Leone kunnen op dit moment niet naar school vanwege de ebola-epidemie. Daarom werkt de overheid samen met Unicef om vanaf deze week alle leerlingen les te laten volgen via de radio.

 • MILIEU:
  PYEONGCHANG,
  23 oktober 2014

  Het Nagoya-protocol uit 2010 beschermt bezitters van eeuwenoude kennis over planten, dieren en natuurgeneeswijzen tegen biopiraterij door grote farmaceutische bedrijven. Hoewel het verdrag in de praktijk nog weinig verschil maakt, werken diverse landen – waaronder Brazilië – aan nieuwe wetgeving.