Terug naar de website
Bron-URL: http://www.ipsnews.be/index.php?id=192&no_cache=1&type=334
 • PSYCHOLOGIE:
  BRUSSEL,
  22 mei 2015

  Waarom handelen mensen in sommige situaties goed en in andere iets minder ethisch? Heeft niet noodzakelijk met karakter te maken, wel met vooraf nadenken over wat je gaat doen. Dat blijkt uit een reeks experimenten.

 • AFRIKA:
  OXFORD,
  22 mei 2015

  België heeft de medische ontwikkelingshulp aan Oeganda opgeschort, omdat het land driehonderd artsen naar Trinidad stuurt. Volgens een Oegandese arts kan het plan echter een model worden om van deze medische braindrain te profiteren.

 • KLIMAATVERANDERING:
  BRUSSEL,
  22 mei 2015

  Niet alleen tropische regenwouden zijn een belangrijke buffer tegen de klimaatverandering. Ook savannes vervullen die rol uitstekend, zelfs beter dan lang is gedacht, zeggen onderzoekers nu.

 • FRANKRIJK:
  BRUSSEL,
  22 mei 2015

  Franse supermarkten mogen niet langer voedsel weggooien of vernietigen. Ze worden verplicht om overschotten weg te schenken of als diervoeder te gebruiken.

 • CHINA:
  RIO DE JANEIRO,
  22 mei 2015

  De Chinese premier is op tournee door Latijns-Amerika om contracten af te sluiten. Een van de opmerkelijkste is een spoorlijn, die dwars door Brazilië, over de Andes, naar Peru moet gaan lopen. Experts zijn sceptisch.

   

 • BIODIVERSITEIT:
  BRUSSEL,
  22 mei 2015

  De negatieve effecten van luchtverontreiniging zijn in Europa en Noord-Amerika de laatste decennia sterk verminderd maar de gevolgen van stikstofuitstoot zijn nog erg groot, zo blijkt uit onderzoek in vijftien landen. “Door de focus op CO2-uitstoot kregen andere problemen wat minder aandacht”, zegt onderzoeker Wim de Vries.

 • MEDIA:
  BRUSSEL,
  22 mei 2015

  Grote internationale kranten als The Guardian, El País, Le Monde en China Daily gaan voortaan artikels rond de klimaatverandering uitwisselen. Ze willen meer bewustzijn creëren rond de cruciale klimaattop in Parijs eind dit jaar.

 • LANDBOUW:
  SAN JOSÉ,
  22 mei 2015

  In Costa Rica maken pesticiden van ananasproducent Fresh Del Monte, een Amerikaanse multinational, het drinkwater onbruikbaar. Bij duizenden Costa Ricanen komt daardoor al jaren geen water meer uit de kraan.

   

 • KENIA:
  NEW YORK,
  21 mei 2015

  De vlucht van plattelanders naar de steden zal de Afrikaanse stedelijke bevolking doen aangroeien van 400 miljoen vandaag naar 700 miljoen tegen 2030. Stadslandbouw zal daarbij aan belang winnen, en vaak begint dat klein, met een zaktuin bijvoorbeeld.

 • KLIMAAT:
  BRUSSEL,
  21 mei 2015

  Politici die de klimaatverandering en haar gevolgen blijven ontkennen vormen een ernstige bedreiging voor de nationale veiligheid van de VS. Dat heeft de Amerikaanse president Barack Obama gisteren (woensdag) in een toespraak gezegd.